Arhangel Mihailo - Zaštitnik Internacionalne Aikido Akademije

Na predlog Oca Olivera Subotića, Savet Majstora Internacionalne Aikido Akademije, za svog Svetog zaštitnika odabrao je  Arhangela Mihaila, kao najvećeg borca i vojskovođe nebeske vojske protiv zla.

Arhangel potiče od grčke riječi arhi, štoznači glavni, dok reč anđeo potiče od grčke riječi angelos što znači vesnik. Zato su arhangeli i angeli duhovna, bestelesna bića koja izvršavaju Božiju promisao.

Praznik, koji je u crkvenom kalendaru upisan crvenim slovom i uvek se obeležava 21. novembra po novom kalendaru, spomen je na jednog od anđela koji su se, prema predanju, sa vojskom svih anđela suprotstavili silama zla.

Kako trenirati aikido u stanu ili kući, samostalno

milorad-vujovic-aikido

KAKO TRENIRATI AIKIDO U KUĆI ILI STANU  SAMOSTALNO

Kako da treniram aikido kod kuće? Šta mogu da samostalno da vežbam a da ne izađem skroz iz forme? Koje elemente AIKIDO treninga mogu da usavršavam bez partnera i nadzora trenera? Pretpostavljam da se posle nekoliko dana neaktivnosti, osećate potrebu da se aktivirate mentalno i fizički.

Nemojte zaboraviti da aikido nije fitnes. To naravno ne znači da ne treba da aktiviramo telo. Uzevši u obzir da nam se ovih dana preporučuje da sedimo kod kuće, realni pristup aikido treniranju moramo prilagoditi malom prostoru i drugim ograničenjima.

Preporučujem da se podsetite naših vežbi sa treninga u aikido akademiji. Pročitajte prvo tekst koji sledi, i odmah nakon toga počnite sa treniranjem.

Vežbe nisu teške, samo Vam je potrebna disciplina i doslednost. Prava prilika da malo učvrstite Vaš karakter.