Aikido za decu | klub Aikido akademija | Beograd | Čukarica

AIKIDO ZA DECU 

SPECIJALNO PRILAGODJENI TRENINZI ZA DECU OD 6 DO 13 GODINA!

IZA NAS JE VIŠE OD 40 GODINA ISKUSTVA U AIKIDOU! 

 

Aikido za decu
Treniranje borilačke veštine aikido, može biti odličan fizički izlaz za decu koja nisu zainteresovana za tradicionalne sportove kao što su košarka ili fudbal. Vaše dete neće biti isključeno iz tima, a treniranje aikidoa ne zahtevaa nikakvo prethodno iskustvo ili poseban set veština. Učenici obično napreduju sopstvenim tempom i mogu da uživaju u prednostima individualnog sporta unutar drugarske atmosfere u grupi.

Većina programa borilačkih veština ne promoviše nasilje. U stvari, oni se često fokusiraju na samokontrolu i deeskalaciju. Istovremeno, učenici uče moćne samoodbrambene i borbene poteze.

Samo vi znate šta je najbolje za vaše dete i koje aktivnosti će promovisati ponašanje i vrednosti koje su vam važne.  Imajte na umu da mnoga deca imaju tendenciju da napreduju u borilačkim veštinama, i umesto da podstiču nasilje ili agresivnost, mnogi roditelji mogu otkriti da njihovo dete postaje više fokusirano, vođeno i samoregulisano nakon pridruživanja programu borilačkih veština.

Kada se podučavaju na odgovarajući način, borilačke veštine ne promovišu nasilje. Ovo se naročito odnosi na aikido. Vežbanje borilačkih veština je učenje samodiscipline i samoodbrane.

Velika većina programa borilačkih veština podučava izbegavanje nepotrebnih sukoba i izdizanje iznad sitnih sporova. Studije su otkrile da deca koja učestvuju u borilačkim veštinama ne postaju ništa agresivnija od dece koja se bave timskim sportovima.

Aikido podučava neagresivni oblik samoodbrane. Uključuje zaključavanje zglobova, kontrole i bacanja, a manje udarce nogama i rukama. Omogućava manjim borcima da savladaju veće i jače protivnike. Aikido nije takmičarski sport.

Vaše dete može da postavi ciljeve, kao što je osvajanje sledećeg pojasa u boji ili savladavanje novog poteza.  Vremenom će naučiti kako im njihovi napori, strpljenje i dosledna praksa mogu pomoći da ostvare svoje ciljeve. 
Zdravstvene beneficije treniranja aikidoa

Aikido akademija ima iskusne instruktore koji predaju aikido na nivou koji odgovara uzrastu i zrelosti vašeg deteta. Lekcije na treninzima naglašavaju pravilnu tehniku i samokontrolu. Naši iskusni instruktori pažljivo će unaprediti vaše dete kroz postepenu, sve složeniju obuku. Naši aikido treninzi su zabavni. 
 

Učešće u aikido treninzima, može ponuditi mnoge prednosti učenicima svih uzrasta:

PRAVILAN FIZIČKI I MENTALNI RAZVOJ

Redovnim treniranjem aikidoa, povećavaju se fizička snaga, izdržljivost i snaga volje!

KOORDINACIJA

Izvodjenje složenih aikido pokreta unapredjuje koordinaciju.

SAMOPOUZDANJE

Samopouzdanje se povećava sa stečenim znanjem aikido tehnika samoodbrane i deca postaju sigurnija u sebe.

KONCENTRACIJA

Usmeravanje pažnje na aikido treningu, jača koncentraciju.

 

aikido za decu u beogradu

KAKO SE UPISATI NA AIKIDO 

Aikido za decu je prioritet za naš aikido klub: Decu na treninzima učimo da savladaju konflikt na pozitivan način, kako da steknu prijatelje, i izbegnu neprijatelje.

Aikido je plemenita veština samoodbrane u kojoj ne postoji takmičenje: kod dece se ne razvija rivalstvo, umesto toga neguje se duh saradnje.

Odsustvo agresije je srce aikidoa.

Deca od 7 do 14 godina u Srbiji su ispod proseka po fizičkim sposobnostima u odnosu na decu drugih evropskih zemalja, a iznad proseka su po konstituciji.

Aikido trening za decu u našem aikido klubu, sastoji se od vežbi zagrevanja, snage i razgibavanja, osnovnih tehnika samoodbrane, i elementarnih igara, koje na zabavan način doprinose učenju aikido tehnika samoodbrane.

Deca koja treniraju aikido, mogu naučiti da se odbrane od fizičkog i verbalnog napada, da budu disciplinovana a da im to istovremeno bude zabavno.

Dva puta godišnje održavaju se polaganja za pojaseve, na kojima proveravamo napredovanje naših članova. Pogledajte kako sve to izgleda u kratkoj reportaži sa aikido polaganja.

Organizuju se  i aikido seminari za decu, koji mogu trajati jedan dan (u toku školske godine), ili više dana (za vreme zimskog i letnjeg raspusta). 

Prema istraživanju Republičkog zavoda za sport, deca od 7 do 14 godina u Srbiji su ispod proseka po fizičkim sposobnostima u odnosu na decu drugih evropskih zemalja. Istovremeno su iznad proseka po konstituciji.

U odnosu na istraživanje koje je sprovedeno pre 15 godina, deca su deblja i manje fizički sposobna. Zato je neophodno da deca budu aktivna fizički.

Na aikido treninzima deca mogu naučiti da se odbrane od nasilnika koji je jači od njih, a da pri tome ne razvijaju agresiju. Deca postaju sigurnija i postepeno se kod njih povećava samopouzdanje.

Za decu je ovakav aktivan trening, na kome uče korisne stvari zabavan. Zaokuplja im pažnju, što doprinosi povežanju sposobnosti koncentracije.

Aikido za decu je koristan kako za fizički, tako i za pravilni mentalni razvoj. Redovnim dolaskom na treninge jača se karakter kroz istrajnost. Naročito je važno, da u trenucima kada se deca pokolebaju i žele da propuste neki trening, roditelji pomognu da prevaziđu trenutnu krizu.

Dovedite svoje dete na besplatni probni trening, koji možete i Vi posmatrati.

Priključi se, treniraj aikido u aikido akademiji

Aikido je borilačka veština samoodbrane, koja je odlična i za rekreaciju. Nisu potrebne posebne fizičke sposobnosti. Svi mogu trenirati : učenici, studenti, zaposleni i penzioneri, žene i muškarci.

 

POVEZANI ČLANCI:

Aikido: borilačka veština i vaspitni metod

Aikido - rad sa decom

Gde na aikido? Upis novih članova

 

Povezani tekstovi