Kako izabrati pravi aikido klub ?

Aikido Takeshita

 

Aikido je veoma složena borilačka veština samoodbrane, koja zahteva neprestani trening i posvećenost.

Aikido trening nam može pomoći da steknemo samopouzdanje, unapredimo koordinaciju, ravnotežu, fleksibilnost i snagu, kako na treningu, tako i u životu.

Danas postoji mnogo aikido klubova, u kojima možete naučiti naizgled iste ili slične tehnike.

Međutim, nije baš sve tako jednostavno, jer postoje neki aikido klubovi koji Vam mogu pružiti kvalitetnije treninge u odnosu na druge. Gde na aikido?

 

 Kako da izaberem pravi aikido klub za mene?

  • Prvo što Vam može pomoći u izboru pravog aikido kluba su preporuke, jer ako ste početnik, teško možete proceniti iskustvo i znanje trenera.

 

  • Druga stvar koju ne treba zanemariti je lokacija. Ako je sala za treninge u Vašoj blizini, verovatnije je da nećete propuštati treninge. Mada postoje i izuzeci, na primer, da bi trenirali u našem klubu, makar i nekoliko dana, pojedini vežbači putuju i više hiljada kilometara.

 

  • Treće, sala za treniranje bi morala biti dovoljne veličine i opremljena strunjačama i svlačionicama, koje su čiste i dobro osvetljene.

 

  • Četvrto, obratite pažnju na termine treninga, jer ako se poklapaju sa Vašim obavezama, očigledno je da bi trebalo da potražite neki drugi klub.

 

  • Peto, pogledajte kako izgleda trening, razgovrajte sa trenerom o uslovima, potrebnoj opremi itd. Preporučujem i da učestvujete na probnom treningu, koji je u većini aikido škola besplatan. Ne brinite, na treningu će svi biti pažljivi prema Vama.

 

  • Šesto, upišite se, počnite da trenirate aikido i nastavite tako mnogo narednih godina, jer aikido je veoma složena borilačka veština samoodbrane i samorazvoja.

POVEZANI ČLANCI:

Uvod u aikido

Upis na aikido

Povezani tekstovi